Recept za Najbolju juhu od bundeve koju čete ikad kušati- moguće je da je čak pojedu i zavole- dalmatinski mužjaci koji inaće zaziru od narančastog povrća
Vrlo jednostavna juha. SASTOJCI : BUNDEVA, MASLO, PARMEZAN, KADULJA.
Ove godine radim ju po prvi put- i nisam mogla dočekat muža da dođe doma već i jedem vruću pa evo i vama recept.
Ona široka debela bundeva iz bajiki lipe narančaste boje proizvodi najbolju juhu, ali može i tikva blaže boje....
PRIPREMA 20min
U teču baciti jednu generoznu grudu masla, i pusitit da se rastopi. Bundevu izrezat na kocke i baciti u teču s maslom i 2 lista kadulje.
Bundevu zapeči na maslu tako da su sve kocke dijelom karamelizirane -posmeđile, i omekšale, te vrtiti svako malo s drvenom žlicom da se ne zaljepi za dno. Dodati pola čaše vode, te vrtiti bundevu da ne zagori sve dok se ne raspadne. Vjerojatno treba dodati još pola čaše do cijelu -vode- prije nego bundeva se raspadne kompletno. Tada ju zgnjećite perunom ili blenderom te umješajte generoznu dozu parmezana i mrvicu soli.
Vrlo jednostavna juha. SASTOJCI : BUNDEVA, MASLO, PARMEZAN, KADULJA.
Ove godine radim ju po prvi put- i nisam mogla dočekat muža da dođe doma već i jedem vruću pa evo i vama recept.
Ona široka debela bundeva iz bajiki lipe narančaste boje proizvodi najbolju juhu, ali može i tikva blaže boje....
PRIPREMA 20min
U teču baciti jednu generoznu grudu masla, i pusitit da se rastopi. Bundevu izrezat na kocke i baciti u teču s maslom i 2 lista kadulje.
Bundevu zapeči na maslu tako da su sve kocke dijelom karamelizirane -posmeđile, i omekšale, te vrtiti svako malo s drvenom žlicom da se ne zaljepi za dno. Dodati pola čaše vode, te vrtiti bundevu da ne zagori sve dok se ne raspadne. Vjerojatno treba dodati još pola čaše do cijelu -vode- prije nego bundeva se raspadne kompletno. Tada ju zgnjećite perunom ili blenderom te umješajte generoznu dozu parmezana i mrvicu soli.
Ovo treba biti jako gusta juha -konsistencija dječje kašice! Ne dodavati previše vode. Pravilo za obrok - koliko tikve staviš u teču toliko če juhe biti na kraju a ne više - dakle ne špara se na tikvi- jer če svima biti žaj kada zafali na kraju.
Provaj te mmm njam.
Ovu sam juhu prvi put jela u kući redžisera kazališta u Rimu. Volili su teatar očito, te juha od bundeve koja se radila tek kada su gosti stigli- bila je predjelo za fondu od bifteka također društveni teatar sam po sebi.
Fondu od bifteka
Sastojci:
Biftek meso svježe količina ovisi koliko gostiju su za stolom-
Različiti senfovi
Maslinovo ulje
Biftek narezati na kockice veličine jednog zalogaja. U tećicu zagrijati maslinova ulja dok ne zavrije. Tečica mora biti polu puna sa uljem.
Kada maslinovo ulje vrije, postaviti ga na stalak, i ispod njega upaljenu voštanu svjeću koja će održavati vrućinu maslinovog ulja, te sve je spremno da se gosti zabave..
Svaki gost nabada biftek na vilicu- i stavlja u vrelo ulje, meso se prži na sred stola, a zatim umače u razne senfove po izboru.
Koja večera za haloween.
Provaj te mmm njam.
Ovu sam juhu prvi put jela u kući redžisera kazališta u Rimu. Volili su teatar očito, te juha od bundeve koja se radila tek kada su gosti stigli- bila je predjelo za fondu od bifteka također društveni teatar sam po sebi.
Fondu od bifteka
Sastojci:
Biftek meso svježe količina ovisi koliko gostiju su za stolom-
Različiti senfovi
Maslinovo ulje
Biftek narezati na kockice veličine jednog zalogaja. U tećicu zagrijati maslinova ulja dok ne zavrije. Tečica mora biti polu puna sa uljem.
Kada maslinovo ulje vrije, postaviti ga na stalak, i ispod njega upaljenu voštanu svjeću koja će održavati vrućinu maslinovog ulja, te sve je spremno da se gosti zabave..
Svaki gost nabada biftek na vilicu- i stavlja u vrelo ulje, meso se prži na sred stola, a zatim umače u razne senfove po izboru.
Koja večera za haloween.
No comments:
Post a Comment