Susribte to this blog

End of code

Tuesday 5 April 2016

Mrziteljica muškaraca / Slatkica

Pazite momci, evo je, stiže.


Mljac, mljac, u starkama, čuje se kako hoda ulicom prema tebi. Eksplodira balončić njene žvakaće gume.

Ona te slatko zamoli, da joj pripališ cigaretu.
Zatim, mljac, mljac, odšeta niz ulicu.


Ona nije žderačica muškaraca, jer tako ne izgleda.



Ona bi voljela biti žderačica muškaraca, ali nije baš mnogo lijepa, I malo je pre bucmasta, noge su joj slonaste, a njen zavodnički hod je kelpetanje djeteta u maminim cipelama, smiješan, no možda simpatičan tebi, ako si muško- I nisi ju još upoznao.

Gledaš ju kako odlazi, blago zaintrigiran nevinim malim hihotom kojeg je tako velika cura proizvela, no ona se vrati, započne razgovor o nečem namjerno blesavim. Ispriča se što je blesava, I nastavi mijenjati teme, izgledajući vrlo nevino i slatko, te unatoč svojoj dobi i veličini, tebi se čini da treba zaštitu od svijeta.

Nešto u njenim osmjesima, u njenim očima, njena prevladavajuća nevinost dotakne tvoju unutrašnjost, grebe o tvoje srce, udara o tvoju muškost poput željeza o kremen, proizvodeći sitne krijesove u početku. No sa svakim časom koji provedeš u njenom društvu- sve više postaje jasno, ona treba tvoju zaštitu,  a zbog toga ti se sve više osjećaš muškarac.

Odjednom te pukne iz vedra neba prosvijetljenje, univerzum je stavio ovu djevojku, ovu  neobičnu djevojku, upravo pred tebe da ju zaštitiš. Zvijezde i mjesec i nebeske ptice vrte se oko vas u tom sudbinskom trenutku, u kojem ti od normalnog mladića narasteš,  napuhneš se, u super heroja s božanskim pozivom, da štitiš I brineš za ovu slatku, slatku djevojku, za vjeke vjekova.

Nisi prvi čovjek u povijesti koji se tako osjećao.

Nisi ni prvi čovjek u životu ove djevojke.

Možda si četvrti ili deveti ili dvadeseti koji je sreo ovu djevojku i osjetio iste emocije. Svaki put je sve uvjerljivija, sa svakim novim muškarcem, jer ona vježba njenu znanost ne na mrtvoj tvari iz mašte -već na živom tjelu i duši muškaraca.

Zaljubiš se u nju instantno. Ona se useli kod tebe u vremenu koje treba za napraviti instant kavu.

Ti si kompletno očaran. Ona je zadovoljna.

Ti njoj pripadaš. Ona je tvoja- ili biti će kad se oženiš za nju obećava- čuva sex za brak, fanatički je religiozna kada puzi i gura se uz tvoje tijelo ispod plahti, I odbija ići do kraja, osim, nekada , kao nagrada kada učineš nešto što ju zadovoljava.

Tako, ona spava u tvom krevetu noćima, I tjera te da čekaš za sex mjesecima.
Ti si frustriran, I savršeno obrađen, da se na tebi eksperimentira, I da se sa tobom igra.

Vidi, odjednom ako otiđeš iz kuće- ne voliš ju.
Ako iziđeš s prijateljima optuži te da ju varaš,
ali ako ona iziđe s prijateljima ona tebe zaista vara,
sa svim tvojim prijateljima,
I nađe naćin da to sve objasni kao tvoja vlastita krivica.

Tvoj odlazak na posao- znači da su novci važniji od nje,
te odlaziš raditi  kasno, u stresu , I brzo ostaneš bez posla.
To ne znači , dapače, da ona tvoj novac ne treba.
oh, ona treba karte za koncerte, I put u Siciliju, I treba odjeću, I svakojake vrste stvari, jer ona je kreativna mala lasica, nije prava umjetnica, niti dizajnerica, niti fotografkinja, niti glazbenica, niti kuharica, ona je kreativna u milion načina, radi kravate od čarapa, I vudu lutke, I svakojake tako korisne stvari,
I ako joj ne daš novce,
ako nemaš novaca,
ona ti prijeti.

Nju smeta vrijeme koje provedeš s obitelji, I smeta joj svaki tvoj prijatelj, I tako lagano kida tvoj krug ljudi, dok ne preostane nitko osim nje.



Za tebe ne postoji Svijet, osim slatke nje, više.


Ona se dere na tebe i urliče, gadi sve što jesi, sve što radiš, izmišlja oni što uradio nisi, dok te ne slomi, dok ne izgubiš samopouzdanje, ne možeš zaspati, I prestao si brinuti o izgledu, ne obrijan si, neuredan, jer više nemaš čini se nikakvih talenata, ni novaca ni prijatelja ni svrhe,
sve što imaš je , ona.


Ali ti nađeš snagu za prekinuti s njom.


Bijesna je jer je ostavljena, zbog tvog neposluha, zbog toga što je nepoželjna, Slatkica , skine svoju maskiranu glavu, te iz vrata bez glave, ona urliče , baca se i previja.

Ona traži okidač. Tvoj okidač. Što bi te gurnulo preko ruba u ponor? Ta kuša sve što te raspali. Uloži tjedne istražujući kako da te najbolje kazni. Krade ti stvari. Frustrirana je jer si sve spreman prepustiti samo da se drži dalje od tebe. Razbija tvoje radove, jer umjetnik si,  ali ne može podnijeti tvoju tišinu. Optužuje i izmišlja. Tuče te šakama, grebe te noktima, izaziva," Istuci me - istuci me ako si muško" jer te želi zatvoriti.

A zatim te nagradi, jer ne tučeš žene.



Taman kada si mislio da si preživio sve njene napade, da se izmorila i ostala bez oružja, ona Slatkica,  pređe preko ulice u njenom mljac mljac poznatom hodu,  s osmjesima što mirišu na žvakaću gumu, da zaustavi stranca, nekog drugog mladića, I pita ga da joj pripali cigaretu.





Ona to radi dok ti gledaš, nakon što ti jer rekla, da te voli, nakon što je vodila ljubav s tobom.





Ona skupi tog novog mladića, na sasvim isti način na koji se ti sjećaš da si ju sam upoznao, zatim sjedne na isti bus koji ti moraš uzeti za kući, I priča neke bedastoće, hihoće slatko, dok mazi ruku čovjeka koji joj je pripalio cigaretu. Ona mazi njegovu ruku i tebi se smije.


Oni se smiju jer buljiš, u netom zaljubljeni par, taj drugi muškarac misli. Njemu ništa nema značenje osim slatkih osmjeha ove djevojke. Ona mazi njegovu ruku I smije se tebi.
Za njega, nitko ne postoji osim nje, njega i tog autobusa za raj.

Ti kažeš da ne-možeš dopustiti da ona pođe s drugim, ne tu, ne ispred tebe. Ona za hihoće, I za šapće drugom " Dali ga se bojiš? Zar se njega bojiš?" Kao zbor zmija sikće I ponavlja riječi u njegovo uho, provjeravajući dali je dovoljno želi, a tebe promatra, ruga se, mazi stranca dok još miriše na tvoje tijelo i tvoj znoj.


Konačno je pronašla točku koju je tražila. Tvoj ponos.


Van tog autobusa , šakom prasneš drugog u facu. On udre tebe. Glavom ga razbiješ. Prolaznik skoči na tebe pa I njega zatučeš. Nekim čudom majka tog suparnika se pojavi u sred te borbe časti, te se zaustaviš, od šetaš dalje, razbijajući prozore šakama od bijesa.


Ona te je svo vrijeme promatrala, grizući usnu s užitkom.
Zatim pođe policiji ispričati priču o strahu za svoj život.


Koliko puta je ova djevojka bila k policiji pitaš se. Sjećaš se kako ti je pričala kako joj je bivši dečko bio lud i uhoda. Mislio si da si ju spasio od njega. Potrošio si sve novce na romansu za nju, a zatim kada je nestalo, spakirala je stvari.
Koja si budala bio. Čamiš tu u ispišanoj ćeliji bez prozora, razmišljajući o životu, čekajući suđenje, pitajući se koliko godina života će te Slatkica koštati .






Pišaš u more, i udahneš sve, vjetar, sol, sunce. Pišanje iz broda u more je djetinjasto ali zadovoljavajuće, I jedni način kada si stotine milja od obale. Tvoja koža je potamnjela i slana. Ti si mlad, I pun para, kako mornari budu. U svakoj luci ima djevojaka.

Mobilni telefon lagano se njiše i tone na dno mora, sa zadnjom porukom od Slatkice " Voljela sam te kao nijedna druga, ti si meni sve, vrati mi se samo na jedan dan, i priznaj mi, nedostajem ti ." .
Ti udahneš dim cigarete u pluća,  slatki otrov i nikotin, uzdigneš obrve pa se nasmiješiš i kažeš          " Boga mi, ne, slobodan sam."

No comments:

Post a Comment