Susribte to this blog

End of code

Monday 5 March 2012

VAŽNOST VEGETE

Jedno oki ribar misli da zna pripremiti i skuhati sve naj bolje..
No dali bi čovjek koji zna sve naj bolje šuiljao se tokom procesije velikog petka ispijajući loze i trave hodočasteći od kafića do kafića s manekenkom jednog jedinstvenog zuba?
Drugom prigodom je baš taj ribar bez jednog oka spremao školjke. Kada ih je poslužio polovina školjki bile su skuhane, a druga polovina školjki sasvim sirove. Zna se da svaka pametna školjka sadrži dvije polovice. Valjda je skuhao samo dio koji je vidio. Špageti koji su išli sa školjkama pola su bili kao babina kosa koja je upala u fritezu sprženi, a druga polovica u ime gastronomske ravnoteže kao kišne gliste bile su gumene raz-debljane i nešto zgnječene.
A kako bi on mogao biti kriv? Vještačka Vegeta nije upalila. Onaj što vječno peče peke u planini savjetovao ga je da Vegeta padne samo na zlo, no kako bijaše svih vijeka vjekova tako jednooki, zdrav primjer svoje primorske naravi pokaže da nićji savjet ne sluša, i za dišpet dva kućerina Vegete posveti loncu.
Za sve je bila vjerojatno-kriva, rezerva-šverc-Vegeta koji su na bliskom-Balkanu proizvodili prije godinu dvije, kako bih u morskom mjestu cijelu kuhinju prevrnuli. Poznato je da se narodu ovdje do srca ide putem punog trbuha, te iza planinski susjedi odrasli pod pritiskom da se ovdje gora više zeleni, sročili su plan kako korumpirati ribu u ruci ribara, domaću juhu doma. Odlučili su podmetnuti degustaciju opče anarhije, i apokalipsu svih uz-morskih mjesta putem kuhinje. Cilj im je bio uči u svaki dom putem iskrivljene Vegete.
Gorke i ne-ishranjene ljude lakše je nagovoriti za prodaju nasljedstva po nižoj cijeni te ih potjerati u gradske čibice ili kao jedan čovjek, prodajući zemlju, s kuferom love pobjegao je na Kubu tražeći novu besplatnu zemlju s palmama, u ime duha komunizma.
Ali ovaj narod što je preživio gusare i samog sebe, čuva još nekoliko mudrih na penziji. S obrvama kao sova i bijelom bradom, baba Vera je zaključila da se stavi samo po žlice umjesto cijela dok se ne vrati u ambalažu stara Vegeta. Čvrsto savjetuje da se nikako Vegeta ne zamjeni sa "80 vrsta povrća -Maggievom prasak juhom sa televizije",jer to bih moglo imati kobnih posljedica. Verin argument je logičan, ako potrošački savez koji testira sadržaj proizvoda, potvrđuje da Maggi juha ima 80 vrsta povrća, nisu negirali mogućnost da to uključuje masne gljive što rastu na tamarisu i morske krastavce.
No svakako bez Vegete se ne može. Te narančasto zelene mrvice sadrže tajne sastojke koje su vjerovatno podrijetlom još od kuhinje Gingus Khana- koji dobro se zna bio je predak svih Kaštelana, i od kojeg su dakle naslijedili te svoje velike, i tvrdoglave glave.
Vegeta kaže legenda, ubačena u hranu ima moć obraniti čovjeka od svih ostalih otrova koji on dnevno i s zadovoljstvom konzumira, i koje dnevno a pogotovo tokom Korizme s neuspjehom nastoje odbaciti. Vegeta koja je osigurala Gingusovo zdravlje i vladanje svijeta, brani suvremene potomke od kafeina i duhana, a očito je ovaj narod kroz cijelu povijest podržavala čak i prije nego što ju-je Podravka copy-right-irala.
Tokom hladnog rata, kada su se trebali nagoditi bolesni američki prjesednik Truman, debeli Englez Churchill i Staljin, te dogovoriti o nečem tada-ekstra-povijesno važnim, Staljin je za prigodu kod sebe u Rusiji bacio večeru. Ta večera se sastojala 25 sljedova, naj-ukusnijih ruskih hrana od boršča, juhe od cikle do kavijara. Staljin je ženerozno častio i sportski svojim neprijateljima nazdravljao s vrlo finom vodkom. Churchill debeli je glasno klopao, a Truman bijavši bolestan i na samrti, naravno nije mogao izdržati njemu-namjernu gozbu, ali iz američke falše pristojnosti je jeo. Kako je lukavi Slaven i planirao, jadnom Amerikancu je od silne pristojnosti i žderačice toliko pozlilo da je potpisao sve što je Staljin htio kako bi što brže iz Rusije kući pobjegao.
Poznajući čudotvornu moć Vegete, Staljin je namjerno nije uključio među skupe sastojke te večere. Da-ju-je upotrebijo Amerikenac bi izdržao, ujedinjen s Englezom bi se ustorjio te Staljin bi izgubio, i povjest bi bila toliko drukčija, vjerojatno pola djece rođenih od tada s ove strane "čeličnog zida" nebi ni postojali a Hrvatska bih sada bila dio sjedinjenih američkih država.
Do dana današnjeg, za sve engleski pričajuće strance, tj. stare kapitaliste lovaše Vegeta nije namijenjena-(nek im pare kupe zdravlje). Ona se može naći u inozemljstvu ekskluzivno u gastarbajterskim dućanima, kako bih dala snagu jadnim imigrantima da prežive gangster kvartove zapada.
Uputa za korištenje Vegete: Vegetu se dodaje svoj hrani osim slatkiša i za svaki slučaj gdje i ne treba. Velika količina se istrese u što nema okusa. S Vegetom malo ljepila i kartona se mogu praviti chic rođendanske čestitke, as s istim sastojcima i starinske ljepljive mišolovke.
U tajnim podrumima Podravke trenutačno mali ćelavi znanstvenici s očalama obavljaju istrage na tome kako bih Vegeta mogla zamijeniti benzin i naftu, te postati eko-gorivo sljedećeg stoljeća, kada bih Hrvatska postala super ekološka država te pritekla druge balkanske države s ulaskom u Evropsku Uniju.
Broj znanstvenika rade duple ure kako bi otkrili potreban kvantitet Vegetinog praha koji ispušten iz auspuha automobila te uhvačen u oblacima bih garantirao da iz tih oblaka direktno pada juha. Samo razmišljajući o hektolitrama juhe što su dnevno konzumirane u kaštelima, možemo izračunati kako bi to spasilo domačice nekoliko sata pare, no za sada je to samo znanstvena-fikcija, i stim da država ne ulaže dovoljno u dobre ideje,vjerojatno če se prije ostvariti hrvatski ulazak u Evropu,i konsekventno lupež i mass marketing Vegete.

No comments:

Post a Comment